Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Salina Praid, inundată. Sute de turiști, evacuați din subteran

Accesul în Salina Praid din judeţul Harghita a fost oprit sâmbătă, 23 iulie, în urma infiltrării apei într-o galerie. În salină, la acel moment se aflau aproximativ 1.000 de turişti, aceştia fiind evacuaţi la suprafaţă, în siguranţă, cu autobuze care au circulat la interval de 30 de minute.

„La Salina Praid, în urma inundării tunelului de acces în salina de către un izvor natural, transportul turiștilor la suprafață a fost oprit temporar pentru a permite echipelor de intervenție evacuarea apei din subteran. În salină, la acel moment, se aflau aprox 800-1000 de turiști, aceștia fiind evacuați la suprafată, în siguranță, cu autobuze, la intervale de 30 minute. În salină au fost întrerupte alimentarea cu apa a băilor și unităților economice, precum și internetul. La fata locului au intervenit doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Stațiune Balneoclimaterică Praid, dar și doi elevi ai Școlii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni aflati în practică. Aceștia au coborât în salina pentru a vorbi, pentru a-i calma si pentru a ajuta la transportul turiștilor, la suprafață, în siguranță. ” a informat Bogdan Colceriu, ofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita.

Turiştii aflaţi în salină au putut ieşi fără probleme.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.