Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sancțiuni contravenționale aplicate și confiscări – rezumatul activității polițiștilor harghiteni

În zilele de 6 și 7 decembrie 2022, polițiștii harghiteni, din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Harghita și un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita, în baza unui plan de măsuri au desfășurat 17 acțiuni de verificare și control, la agenți economici cu activitate în domeniul comercializării de piese auto și service auto din localitățile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Ciumani, Lăzarea și Lunca de Jos, județul Harghita.

A fost constatată o infracțiune de evaziune fiscală pentru nerespectarea reglementărilor Legii nr. 241/2005 și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale (din care 4 – Legea nr. 53/2003, 3 – Legea nr. 195/2005, 2 – OUG nr. 28/1999-R, 1 – Legea nr. 212/2015 și 1 – Legea nr. 252/2003)  în valoare totală de 103.000 lei, fiind identificată  și suma de 568 lei nefiscalizată prin casa de marcat.

La data de 7 decembrie 2022, în baza unui plan de acțiune privind prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul  forestier, combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos precum și pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul evaziunii fiscale, a fost desfășurată o activitate de control, de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu un  specialist silvic din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, la o unitate de prelucrare a lemnului din județ, în urma căreia au fost identificați în jur de 12 mc. de cherestea pentru care societatea comercială nu deținea documente de proveniență.

A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 lei, conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.

  • informații furnizate de IPJ Harghita

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.