Săptămâna Prevenirii Criminalității s-a încheiat cu activități, desfășurate de polițiști în școlile din județ, ce au vizat prevenirea disparițiilor de minori și siguranța în trafic

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Săptămâna Prevenirii Criminalității s-a încheiat cu activități informativ preventive axate pe tematica prevenirii disparițiilor de minori și promovarea siguranței în trafic, desfășurate în mai multe unități de învățământ.

La data de 24 mai 2024, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, au desfășurat sesiuni de informare și conștientizare pentru elevii Școlii Gimnaziale „Teodor Chindea” din Voșlăbeni.

Întâlnirea cu cei peste 90 de elevi, din ciclul primar și gimnazial, a avut un caracter interactiv, dialogul fiind conceput pe înțelesul celor prezenți.

Discuțiile s-au concentrat pe teme de siguranță personală și stradală, îndemnându-i pe copii să evite interacțiunile cu persoane necunoscute și să refuze orice ofertă de bani, cadouri sau dulciuri din partea acestora. De asemenea, au fost abordate subiecte legate de educația rutieră, oferindu-le recomandări pentru a circula în siguranță ca pietoni, bicicliști sau pasageri.

Aceste inițiative au avut ca obiectiv principal sensibilizarea copiilor în privința pericolelor la care se pot expune prin nerespectarea regulilor de circulație, subliniind importanța adoptării unui comportament responsabil și precaut în trafic.

De asemenea, în aceeași zi, s-au realizat activități de pe acest segment de prevenire a criminalității și la Școala Gimnazială „Xantus János” M-Ciuc, Școala Gimnazială „Endes József” Sânsimion, Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Toplița și Școala Primară „Benedek Elek” Cetățuia, la care au participat peste 300 de elevi.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy