A Bűnmegelőzési Hét a rendőrök által a kiskorúak eltűnésének megakadályozását és a közlekedésbiztonságot célzó akciókkal zárult a megye iskoláiban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Bűnmegelőzési Hét több oktatási intézményben megvalósult megelőző felvilágosító tevékenységgel zárult a kiskorúak eltűnésének megelőzése és a közlekedésbiztonság elősegítése témában.

2024. május 24-én a Bűnelemző és Megelőzési Osztály rendőrei a Közúti Szolgálat rendőreivel közösen tájékoztató és figyelemfelhívó foglalkozásokat tartottak a vaslábi Teodor Chindea Általános Iskola diákjai számára.

A több mint 90 általános és középiskolás diákkal való találkozás interaktív jellegű volt, a párbeszédet a jelenlévők megértésének megfelelően alakították ki.

A megbeszélések középpontjában a személyes és az utcai biztonság állt, és arra buzdították a gyerekeket, hogy kerüljék az idegenekkel való interakciót, és utasítsanak el tőlük minden pénzt, ajándékot vagy édességet. A közúti oktatással kapcsolatos témák is szóba kerültek, ajánlásokat fogalmazva meg számukra a gyalogosok, kerékpárosok vagy utasok biztonságos közlekedésére.

A kezdeményezések fő célja az volt, hogy felhívják a gyerekek figyelmét azokra a veszélyekre, amelyeknek a KRESZ-szabályok be nem tartása miatt kitehetik magukat, hangsúlyozva a felelősségteljes és körültekintő közlekedési magatartás fontosságát.

Ugyanezen a napon a bűnmegelőzéssel kapcsolatos tevákenység is folyt a csíkszeredai Xantus János Általános Iskolában, a csíkszentsimoni „Endes József” Általános iskolában, a maroshévízi „O.C. Tăslăuanu” és a csatószegi „Benedek Elek” Általános Iskolában, amelyen több mint 300 diák vett részt.

  • információ és fotó: Hargita megyei rendőrség

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy