Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

”Școala altfel” pentru elevii de la Cercetaşii României din Bălan

Pe timpul desfăşurării taberei de instrucţie la munte – vara din Cheile Bicazului, Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe AVRAMESCU” a fost gazda elevilor de la Şcoala Gimnazială Bicaz Chei şi a unui grup de elevi de la Cercetaşii Romaniei din Bălan, aflaţi în perioada dedicată activităţilor specifice programului naţional „Armata – o şcoală altfel”.

Şcolarii au fost atraşi de standurile pregătite de vânătorii de munte, unde le-au fost prezentate armamentul individual al militarilor, materialele şi echipamentul de alpinism şi au „lucrat” cu staţiile radio. Totodată, elevii au fost familiarizaţi cu noţiuni introductive de acordare a primului ajutor în caz de rănire, în mediu montan.
La sfârşitul activităţii, aceştia au participat la un concurs de confecţionat noduri specifice alpinismului, unde au fost acordate premii şi diplome.
Militarii au încheiat „ziua de instruire” cu un exerciţiu demonstrativ de traversare a unui obstacol natural cu ajutorul funicularului şi ocuparea unei poziţii de apărare.

Foto: Adrian Covaci

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *