Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Școala va fi reluată în data de 8 noiembrie. Elevii vor da mai puține teze

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școala se va relua în 8 noiembrie, însă vineri se va ști  exact în ce fel se vor susţine cursurile, în urma consultările cu autorităţile sanitare. Totodată,  acesta a transmis că s-a luat decizia de a se reduce numărul de teze susţinute de elevi

„În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există un document, o anexă, în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezența fizică, în limita în care condițiile sanitare pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Este un principiu de bază. Nu voi abdica de la acest principiu.
Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere al școlilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având deja acceptul exprimat pentru propunerea Consiliului Național al Elevilor, propunere care este însușită de Ministerul Educației, pentru un mod de funcționare adaptat realităților”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai anunțat că tezele vor începe din 6 decembrie, cu prezența fizică a elevilor: „Am decis împreună cu colegii mei din Ministerul Educației să reduce numărul de teze. Astfel, la clasa a VIII-a, vom avea în loc de trei teze, doar două teze. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu am redus numărul de teze de la patru, la trei (…) Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fie că vorbim despre elev de gimnaziu, fie că vorbim de cei de liceu”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.