Se dorește asfaltarea a peste 100 km de drumuri județene în Harghita

1

Articol disponibil în: Magyar Română

La sediul consiliului județean din Miercurea-Ciuc s-a semnat în zilele trecute acel contract care vizează realizarea studiului preliminar în ceea ce privește reabilitarea a 110 km de drumuri județene. Studiul va fi realizat de firma Incertrans SA, iar contractul a fost semnat de vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, Barti Tihamér și de reprezentantul firmei executoare.

Pentru realizarea acestei lucrări, Consiliul Județean Harghita a aplicat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR), iar o parte din lucrări se va realiza în parteneriat cu județul Covasna. După cum s-a spus în cadrul ședinței comune a consiliilor județene Covasna și Harghita din octombrie anul trecut, se dorește crearea condițiilor necesare pentru circulația rutieră în condiții de siguranță, pe porțiunea de 60 de kilometrii dintre orașele Baraolt și Cristuru-Secuiesc.

Se preconizează lucrări de asfaltare pe următoarele porțiuni de drumuri județene: DJ 137, între Odorheiu-Secuiesc și Cristuru-Secuiesc (21,21 km, valoarea estimată a lucrărilor – 7.775.000 euro), DJ 125, între Dănești și Bălan (18,9 km, valoare estimată a lucrărilor – 4 milioane euro), DJ 128, de la Borsec la Jolotca (19,65 km, valoarea estimată a lucrărilor – 3.111.000 eur0), respectiv pe DJ 131, de la granița cu județul Covasna până la Sânpaul, pe DJ 133, între Ulieș – Daia – Orășeni și pe 137A Tăureni – Ulieș – Petecu – limita cu județul Brașov (valoarea lucrărilor estimate pe cei 49,23 km, fiind de 10,88 milioane euro). În săptămânile care urmează topografi și specialiști se vor deplasa la fața locului pentru sondarea terenului și vor elabora studiul preliminar, care va reprezenta baza proiectului înaintat în cadrul Programului Operațional Regional.

„Din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii drumurilor din județul Harghita acest plan reprezintă un important pas înainte. În elaborarea acestuia se va avea în vedere posibilitatea amplasării stațiilor de autobuz, trotuarelor, drumurilor pentru bicicletă”, a menționat Barti Tihamér.

Miercurea-Ciuc, 18 februarie 2016

1 Comentariu
  1. Mm spune

    Pai cu asta trebuie sa va ocupati, nu cu steaguri. Toata ziua, de dimineata pana seara: drumuri, canalizari, parcuri industriale, dezvoltari ale zonelor turistice, etc. Carpele nu tin de foame, ca in ultimii 4 ani nu ati facut nimic important, vin alegerile si incepeti sa va miscati si voi de ochii lumii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy