Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Se pregătește o mare țeapă pentru catolicii români care vor participa la slujba ținută de Papa Francisc, la Ciuc

Surse de încredere din conducerea UDMR ne-au declarat că slujba pe care o va ține Papa Francisc în România la Șumuleu Ciuc va fi tradusă la microfon doar în maghiară. Românii prezenți nu vor înțelege nimic.

Pentru a acoperi cea mai mare aroganță față de România, organizatorii plănuiesc să pună la dispoziția românilor o traducere online prin cadrul unei aplicații ce poate fi accesată de pe telefon.

Desigur că organizatorii, ca de altfel oricine are cunoștințe tehnice minime, știu că nu va merge o astfel de aplicație de pe dealul de la Miercurea Ciuc. După ce se vor conecta simultan primele mii de oameni se termină și banda de internet de la releu și conexiunile disponibile și pică chiar și comunicațiile.

Noi, în calitate de jurnaliști, mergem la această sărbătoare an de an și niciodată nu am avut semnal să susținem o transmisie live sau să trimitem în timp real poze sau mici filmări. Chiar și semnalul de telefonie mobilă pică când mai mulți oameni folosesc simultan comunicațiile.

Deci, urmează cea mai mare țeapă pe care au luat-o vreodată românii la ei în țară. Vine Papa Francisc și ține o slujbă care nu va fi tradusă în Română sau o limbă de circulație internațională, ci în maghiară.

Robert Iosub
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.