Tânăr din Borsec, hoț calificat. Acuzat de furturi din locuințe și case de vacanță

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Poliţiştii harghiteni au identificat un tânăr de 19 ani, din oraşul Borsec, bănuit de comiterea a cel puţin 8 furturi din locuinţe şi case de vacanţă, ultima victimă fiind o bătrânică de 81 de ani.

La data de 07.03.2019, ca rezultat al activităţilor specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate la nivelul Poliţiei Oraşului Borsec, cu sprijinul specialiştilor criminalişti din cadrul I.P.J. Harghita şi Poliţiei Municipiului Topliţa, în cauzele penale aflate în lucru cu autori necunoscuţi, a fost identificat B.F. de 19 ani, din localitate, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului.

Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti în anchetă până la acest moment rezultă că, în perioada ianuarie – martie 2019, cel în cauză a pătruns în două căsuţe de vacanţă de pe raza localităţii sale de domiciliu, de unde a sustras un televizor cu telecomandă şi două difuzoare, respectiv bunuri electronice, o drujbă, o trusă de montaj PPL şi un flex, cauzând prejudicii de aproximativ 1.000, respectiv 20.000 de lei.

De asemenea, prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cel în cauză este bănuit de comiterea a încă 4 furturi din case de vacanţă, iar în cursul lunii februarie şi în noaptea de 03/04.03.2019, a intrat în locuinţele unor bătrânele de 80 şi 81 de ani, de unde a sustras 100, respectiv 25 de lei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii şi documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „furt calificat”, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy