Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Se redeschide drumul distrus în vară de inundații, dintre Harghita și Târgu Secuiesc

Drumul Naţional 11 B, care a fost afectat de inundaţiile din luna iulie între localităţile Valea Seacă din judeţul Covasna şi Casinu Nou din judeţul Harghita, va fi redeschis circulaţiei rutiere începând de săptămâna viitoare, a anunţat, joi, conducerea Regionalei Braşov a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sursa foto: DRDP Braşov

Potrivit sursei citate, lucrările de reabilitare a drumului au început în regim de urgenţă în data de 11 iulie 2018, iar în prezent se lucrează la asfaltarea carosabilului.

„Aşternerea noului covor asfaltic va dura trei zile dacă şi condiţiile meteo vor fi favorabile. Astfel circulaţia ar putea să fie reluată pe acest sector de drum cel târziu la începutul săptămânii viitoare. Lucrările au vizat refacerea de la zero a întregului sistem rutier pe doua tronsoane de drum, însumând aproximativ 200 de ml, realizarea unor ziduri de sprijin din gabioane, regularizarea cursului pârâului şi reconstrucţia unui podeş. Reparaţiile pe acest tronson vor continua, însă nu vor mai afecta traficul. Constructorul are termen pentru finalizarea completă a lucrărilor până în ianuarie 2019. Valoarea totală a contractului este de 2,8 milioane de lei fără TVA”, se arată într-un comunicat de presă.

DN11B, care face legătura între Târgu Secuiesc (judeţul Covasna) şi Cozmeni (judeţul Harghita), a fost închis în noaptea de 29 spre 30 iunie după ce pârâul Casin a inundat partea carosabilă în mai multe zone şi a distrus drumul în doua puncte în zona localităţii Cătruşa.

Agerpres

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.