Se ridică restricția de greutate pentru drumurile pietruite, pe timp de noapte

0

Articol disponibil în: Magyar Română

După cum v-am informat nu demult, Consiliul Județean Harghita a decis interzicerea transportului de masă lemnoasă pe drumurile pietruite din județ, în perioada 5- 18 martie, deoarece topirea zăpezii slăbește semnificativ drumurile.

Cu toate acestea, săptămâna trecută s-a decis ridicarea restricției pe anumite porțiuni. După cum a precizat Borboly Csaba, președintele CJ Harghita, zonele județului diferă între ele din punct de vedere climatic, în zona Odorhei- Cristur primăvara a sosit deja, însă în zona Ciuc – Gheorgheni vremea bună se mai lasă așteptată.

Personalul departamentului competent al consiliului județean a examinat săptămâna trecută acele secțiuni de drum, unde restricția poate fi ridicată pe timp de noapte și au permis transportul masei lemnoase între orele 22- 08.

Pe drumul județean 123 – de la Sânmartin până la granița județului, pe drumul județean 127, între Ditrău și Tulgheș, drumul județean 125 – de la Bălan până la intersecția cu drumul național 127, drumul județean 153C- de la Remetea până la granițele județului.

Se remarcă faptul că în continuare este nevoie de autorizație specială de transport. Borboly Csaba a adăugat că este dificil de găsit un numitor comun atât pentru transportatorii de masă lemnoasă, dar și pentru autoturisme. Președintele consiliului județean contează în continuare pe anunțurile localnicilor în legătură cu daunele observate pe drumurile cu pricina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy