Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita: alimentare cu apă în județ și canalizare menajeră

Foto cu caracter ilustrativ

 

Ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Harghita care a avut loc în data de 21 septembrie 2020 a cuprins hotărâri menite a facilita și sprijini localitățile din județ în demersurile asigurării unui nivel de trai european. Astfel, s-a aprobat continuarea programului instituției care are în vedere extinderea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare menajeră în localitățile din județ până în anul 2022. De asemenea, se va transmite din domeniul public al județului Harghita în cel al localității Mugeni, a sistemului de alimentare cu apă din localitatea amintită. „Construim un viitor durabil pentru tinerii noștri. Viitorul comunității noastre îl construim acum, și tot acum punem bazele viitorului nepoților noștri. Avem ca scop asigurarea unei bunăstări sociale pentru tinerii noștri, care să garanteze întemeierea unui cămin, a unui viitor pe tărâmurile natale”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Sistemul sanitar, sprijinirea acestuia sunt domenii prioritare ale consiliului județean, iar această perioadă a pandemiei a pus personalul medical în fața unor provocări semnificative. S-a votat proiectul de hotărâre care are în vedere acordarea unui supliment financiar menit să recompenseze activitatea desfășurată de către personalul spitalului județean din Miercurea Ciuc. S-a votat și proiectul de hotărâre care are în vedere transmiterea din domeniul privat al județului Harghita în favoarea Serviciului de Ambulanță Județean Harghita a unor bunuri care au ca scop dotarea clădirii serviciului.

În cursul acestui an s-au reorganizat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita și a fost mandatat câte un reprezentant al consiliului județean în ambele asociații și s-a aprobat și nivelul cotizației pe care Consiliul Județean Harghita în plătește către acestea.

În ciuda perioadei de restricții impuse de actuala pandemie s-a proba modificarea programului de sprijinire și dezvoltare a relațiilor de înfrățire cu județele și regiunile din afara țării.

Ședința online poate fi vizionată accesând link-ul https://www.facebook.com/watch/live/?v=368912650811798&ref=watch_permalink
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.