Sfârșit de săptămână cu peste 30 de intervenții pentru pompierii harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimul wekend al lunii iunie, 23-25.06.2023, salvatorii harghiteni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

Pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea a două incendii și au gestionat cu promptitudine 7 misiuni pentru protecția comunităților.

Vineri, in jurul prânzului, echipajele operative din cadrul Detașamentului Odorheiu au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism depozitat într-un parc de dezmembrări, din municipiul Odorheiu Secuiesc. La sosirea forțelor de intervenţie, s-a constatat că arderea se manifesta generalizat la întreg autoturismul, cu pericol de propagare la autoturismele aflate în apropriere. Incendiul a fost localizat și lichidat în cel mai scurt timp, împiedicând propagarea acesteia şi limitând astfel efectele negative ale evenimentului. În urma producerii incendiului au ars textile, material plastic din componența exterioară a caroseriei, precum și interiorul mașinii.

În această noapte, în jurul orei 00:30, a fost anunțat un incendiu la o casă de locuit, în municipiul Odorheiu Secuiesc. La fața locului s-au deplasat 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul dormitorului, la nivelul jaluzelei și a pervazului geamului, cu degajări de fum și cu pericol de propagare la întreg imobilul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor calificat proprietarei, acesta inhalând fum. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o focul deschis în spații închise (lumânare), a ars jaluzeaua pe o suprafață de aproximativ 1 mp și s-au deteriorat pervazul și sticla geamului. În urma intervenției pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 lei.

De asemenea, în perioada de referință, 25 misiuni au fost gestionate de echipajele SMURD, 25 persoane aflate în dificultate fiind asistate medical.

Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au acționat în sprijinul cetățenilor pentru înlăturarea efectelor produse de vremea nefavorabilă.

Astfel, duminică, 25.06.2023, echipajele de intervenție din cadrul Detașamentului Gheorgheni au acționat, în municipiul Gheorgheni, pentru evacuarea apei dint-un magazin mixt si două curți, fiind inundată o suprafață totală de aproximativ 140 mp.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în localitățile: Crsturu Secuiesc (2), Hodoșa (2), Miercurea Ciuc(2), Leliceni (2), Voșlăbeni (4).

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy