A VII-a ediție a Zilelor Spitalului din Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Între 29 iunie și 2 iulie 2023, Spitalul Județean de Urgență din Miercurea  Ciuc organizează pentru a șaptea oară Zilele Spitalului din Miercurea Ciuc.

Evenimentul are loc în parteneriat cu Universitatea Sapientia, Colegiul Medicilor Harghita, filiala județeană Harghita a Ordinului Asistenților, Consiliul Județean Harghita și Municipiul Miercurea Ciuc.

În cadrul conferinței vor fi susținute aproximativ o sută de prelegeri științifice pentru medici, stomatologi, farmaciști, psihiatri, psihologi și asistenți medicali.

Firul de trestie este greu de rupt atunci când este legat – spune un proverb, iar în ultima perioadă am fost tot mai convinsă de adevărul acestei afirmații. Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc a făcut pași importanți în ultimii ani în ceea ce privește activitatea medicală, îngrijirea pacienților, achiziția de echipamente și asigurarea serviciilor de sănătate, iar o dezvoltare de asemenea amploare poate fi realizată doar prin muncă în echipă. Acest lucru este valabil și pentru Zilele Spitalului: devotamentul, deschiderea și munca atât a prezentatorilor cât și a celor interesați și a organizatorilor sunt necesare pentru a se desfășura acest eveniment în fiecare an, cu o ofertă educațională și profesională în continuă creștere” – a afirmat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

Ediția a VII-a a Zilelor Spitalului din Miercurea Ciuc încep cu ceremonia de deschidere pe 29 iunie, joi, la ora 17:00, în sala mare a campusului Sapientia din Miercurea Ciuc. Aceasta va fi urmată de semnarea unui acord, prin care Spitalul Județean de Urgență Miercurea – Ciuc va încheia parteneriat de colaborare cu spitalele membre ale Asociației Spitalelor Bisericești din Ungaria, respectiv Spitalul Sfântul Francisc, Spitalul Franciscan Budapesta, Spitalul Pediatric Bethesda, Spitalul Mazsihisz și Spitalul Sfântul Damian din Kisvárda.

Conferința va continua pe 30 iunie, vineri, la Sapientia, cu o sesiune plenară și patru secțiuni: Știință, studii clinice, farmacie; Medicină internă; Pediatrie, psihiatrie pediatrică, psihologie pediatrică, medicină de urgență pediatrică, neonatologie, kinetoterapie; Stomatologie, chirurgie orală. Profesori universitari și medici din Ungaria și Transilvania, personalități de marcă în domeniile lor, vor susține prelegeri captivante în domeniile cardiologiei, cardiologiei intervenționale, chirurgiei robotice, chirurgiei toracice, terapiei intensive, a diferitelor specialități chirurgicale, neurologiei, medicinei interne, pediatriei și multe altele.

Pe 1 iulie, sâmbătă, va avea loc o slujbă religioasă pentru personalul medical, pacienți și aparținătorii lior la Biserica Sfântul Augustin din Miercurea – Ciuc. Slujba va fi oficiată de Excelența Sa Părintele Dr. Kovács Gergely, arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia. Muzica liturgică va fi asigurată de asistentul medical Orbán József și colegii săi muzicieni, iar binecuvântarea se va încheia cu un recital de orgă susținut de dr. Lajos-Csaba Domokos.

Pe lângă activitățile de formare continuă, unul dintre obiectivele importante ale Zilelor Spitalului din Miercurea Ciuc este dezvoltarea relațiilor profesionale între medicii locali și din alte orașe, centre universitare. Această oportunitate va fi oferită de programul de sâmbătă după-amiază: participanții vor putea descoperi în Casa Fodor produsele premiate la Concursul Internațional de Băuturi Distilate și Pălincă Ákovita, vor găti și degusta gulaș și vor avea parte de o seară muzicală.

Programul zilei de duminică, 2 iulie, a Zilelor Spitalului este dedicat asistenților medicali, care vor avea parte de numeroase prelegeri științifice și de formare continuă la Sapientia. Se vor aborda subiecte precum arta îngrijirii, activitatea unității de prevenire a infecțiilor intraspitalicești, rolul asistenților în procesul de vindecare și modul în care văd asistenții funcționarea centrului de cardiologie intervențională. Participanții vor avea ocazia să-și testeze cunoștințele prin intermediul unui joc de quiz pentru evaluarea competențelor profesionale.

Zilele Spitalului sunt recunoscute ca eveniment de formare continuă, medicii și asistenții participanți vor primi credite de formare profesională.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy