Siguranţa în unităţile de învăţământ dezbătută în forumul judeţean

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Jean-Adrian-AndreiJoi, 15 iunie 2017, a avut loc o întâlnire a conducătorilor unităţilor de învăţământ şi a reprezentanţilor instituţiilor publice pentru dezbaterea creşterii siguranței în unitățile de şcolare. Deoarece, siguranța în unitățile de învățământ se face sub coordonarea prefectului şi cu responsabilitatea autorităților publice locale, principalul obiectiv stabilit în acest forum a fost găsirea unei soluţii de a finanţa şi asigura paza în şcoli.

„Mulțumesc instituțiilor care compun grupul județean, directorilor de şcoli, pentru colaborarea interinstituțională pe acest domeniu. Analiza anului şcolar pe problematica siguranței în mediul şcolar, monitorizarea pe timpul vacanței de vară a taberelor şcolare şi asigurarea siguranței alimentare sunt teme pe care vreau să le dezbatem. Siguranța în unitățile de învățământ este o temă de extremă importanță pentru asigurarea condițiilor optime educaționale. De aceea discutăm despre necesitatea implicării mai active a autorităților publice locale în demersul şcolilor pe siguranță ( iluminat, împrejmuiri, reabilitări), găsirea soluțiilor de a finanța şi asigura pază umană la şcoli” a declarat prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy