Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Simulare Evaluare Națională 2022. Prezența elevilor din Harghita la prima probă

Simularea examenului de Evaluare Națională 2022 a  început luni, 4 aprilie, cu proba de Limba și literatura română. Elevii clasei a VIII-a își vor testa cunoștiințele înainte de examenul care va avea loc în vară.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Harghita, au fost prezenți 2.917 de elevi de clasa a VIII-a, din 3.082 înscriși. Au absentat 165 de elevi.

De asemenea, conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 39 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale.

Elevii de clasa a VIII-a vor  susţine marţi, 5 aprilie, proba la Matematică. Rezultatele vor fi aduse la cunoștința elevilor în 14 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.