Sistem de nivel european pentru tratamentul pacienților oncologici

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a achiziționat un sistem automat de administrare a citostaticelor care va fi implementat în acest an și care oferă siguranță maximă în acordarea tratamentului pentru pacienții de pe Secția de oncologie. Spitalul devine astfel spital de referință, fiind primul spital din țară unde se va pune în funcțiune un sistem atât de complet și complex.

Miercuri, 23 septembrie 2020 reprezentanta firmei B. Braun, Alice Chirica a prezentat în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc Sistemul automat de administrare a citostaticelor, achiziționat de la firma amintită și care va fi implementat în acest an pe Secția de oncologie a spitalului.

Sistemul automat de administrare a citostaticelor este un sistem de injectomate și infuzomate integrate într-o stație și monitorizate dintr-o cameră centrală. Acest sistem oferă siguranță în administrarea tratamentului de citostatice, va fi montat la fiecare pat al secției și este și mobil, poate fi transportat împreună cu pacientul, dacă este nevoie. Înseamnă dotare la standarde europene și prin implementarea acestui sistem Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc devine spital de referință, fiind primul în țară unde se va folosi un sistem atât de complex – a arătat reprezentantul firmei.

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului județean a amintit, că pe data de 17 septembrie am sărbătorit Ziua Mondială a Siguranței Pacienților, iar achiziționarea acestui sistem dovedește preocuparea continuă a instituției pentru îngrijirea pacienților în cea mai mare siguranță. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a salutat achiziționarea acestui sistem și a îndemnat la implementarea cât mai urgentă a acestuia. Dr. Holló Gergely, medic specialist oncologie, medicul șef al Secției de oncologie a explicat că tratamentul oncologic are la bază trei piloane, eficiența, siguranța și confortul relativ. Eficiența tratamentului este asigurată de standarde europene, pentru asigurarea unui confort relativ al pacienților s-au făcut pași înainte,iar pentru siguranța administrării tratamentului acest nou sistem este foarte important. Ca spital aspirant la categoria a doua, implementăm un sistem de nivel european, sistem care va garanta dozarea și administrarea sigură și precisă a citostaticelor, procesul administrării tratamentului devenind mai controlabil, mai eficient și mai precis– a explicat acesta.

Sistemul automat de administrare a citostaticelor a costat 794.000 lei și a fost achiziționat de către spital din fonduri provenite de la Ministerul Sănătății cu contribuția proprie de zece la sută asigurată de Consiliul Județean Harghita, instituție în a cărui subordine funcționează spitalul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy