Îngrijire performantă: paturi terapeutice de nouă generație la Vlăhița

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Paturi performante terapeutice necesare pentru îngrijirea pacienților grav bolnavi și în fază terminală au fost date în folosință la Centrul de Sănătate Vlăhița.

Renovarea unității medicale de la Vlăhița, care aparține Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, a continuat și în lunile trecute, de această dată din surse proprii și din donații s-a reușit înlocuirea pardoselii cu una antibacteriană și s-au igienizat saloanele. În saloanele renovate au fost amplasate acele cinci paturi performante pe care Ministerul Sănătății le-a achiziționat prin Banca Internațională Pentru Reconstrucție și Dezvoltare și care reprezintă tehnologie de vârf în îngrijirea bolnavilor. Paturile, care au costat fiecare 89 mii lei asigură nu numai comoditatea pacienților, ci contribuie la recuperarea acestora, la prevenirea și tratamentul decubitului. Paturile pot fi programate pentru mișcarea și poziționarea optimă a pacienților în funcție de afecțiunile de care suferă.

Saloanele în care au fost montate paturile moderne a fost vizitată în cursul zilei de marți de către dr. Konrád Judit, managerul spitalului, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita și senatorul Antal Lóránt. Fosta asistenta șefă, Sándor Ilona care și după pensionare continuă să lucreze în cadrul centrului de sănătate a făcut apel pentru ca în continuare sfera politică să sprijine activitatea instituției medicale.

Dr. Konrád Judit a menționat faptul că pentru spitalul județean activitatea Centrului de Sănătate Vlăhița este foarte importantă, fapt demonstrat și de investițiile care se derulează aici. „Este frecvent, ca atunci când un spital mic este arondat pe lângă un spital mai mare, primul se pierde, este înglobat în spitalul mai mare. Acest spital are aparat modern de radiologie, paturi de ultimă generație, ambulatorii de specialitate de pediatrie, ginecologie și planificare familială și urmează să fie adus și un mamograf”, a spus managerul spitalului.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a reamintit momentul în care în anul 2008, împreună cu personalul centrului de sănătate s-a făcut un pact menit a salva și dezvolta unitatea medicală. „Atunci asistenta șefă ne-a rugat să ținem seama de soarta centrului. De atunci acordăm atenție continuă acestei unități externe care acum poate asigura condiții medicale moderne. Aici, între Miercurea Ciuc și Odorheiu-Secuiesc este nevoie de această unitate medicală, iar în următorii ani vor lua măsurile necesare pentru ca să fie asigurate servicii medicale diversificate” – a spus Borboly Csaba.

Cei prezenți au vizitat și secția de pediatrie care nu demult a fost modernizată din fonduri accesate de către primăria din Vlăhița, respectiv secția de imagistică unde funcționează un aparat de radiologie ultramodern și unde nu peste mult timp va fi și un mamograf.

La Centrul de Sănătate Vlăhița funcționează o secție de boli interne și paliație. Pacienții pot apela la serviciile ambulatoriilor de boli interne, radiologie, ginecologie, planificare familială și pediatrie. La secția de planificare familială se pot solicita și servicii de consiliere psihologică și se efectuează și screening pentru depistarea cancerului de col uterin.

La secția de pediatrie consultațiile au loc luni și miercuri între orele 8,00 și 12,00, vineri între orele 10,00 și 12,00. La ginecologie și planificare familială programul este luni, între orele 9,00 – 15,00, la radiologie zilnic între 8,00-18,00, iar la boli interne zilnic între orele 11,00-13,00. Programările se pot face la numărul de telefon 0266246016.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy