Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sistemul de sănătate, prioritate pentru Consiliul Județean Harghita

Aprobarea noilor indicatorilor tehnico-economici privind investiția în amenajarea ambulatoriului în cadrul Policlinicii din Miercurea Ciuc s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de îndată, ce a avut loc în sistem online, în data de 21 aprilie.

Ședința poate fi urmărită aici: https://www.facebook.com/judetulharghita/posts/4565200296868178

Caracterul de urgență al ședinței consiliului județean a fost dat de introducerea obiectivului pe ordinea de zi a ședinței din data de 22 aprilie a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației cu scopul evaluării și aprobării acestei investiții.

Investiția de peste 20 de milioane de lei, în parteneriat cu Compania Națională de Investiții, este de importanță majoră din perspectiva dezvoltării unui sistem de sănătate benefic pentru pacienți. Am speranța că, prin sprijinul constant acordat de reprezentanții noștri la București, această investiție va fi accelerată și vom putea pune la dispoziția cetățenilor servicii la standarde superioare ”, a precizat  Borboly Csaba, președintele consiliului județean

Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, a menționat că amenajarea ambulatoriului va grupa la un loc toate specializările, diagnosticul fiind obținut astfel într-un timp mult mai scurt, fiind ușurată și activitatea spitalului.

La momentul actual activitățile medicale specifice ambulatoriului se desfășoară în trei clădiri care au o suprafață de desfășurare redusă afectând astfel eficiența activităților medicale precum și numărul de consultații posibile.

Solicitările numeroase din partea cetățenilor au impulsionat realizarea acestui plan – proiect de investiții, a subliniat Bíró Barna Botond, vicepreședintele consiliului județean,  la a cărui realizare va contribui și Direcția de Sănătate Publică Harghita, prin cofinanțare alături de Consiliul Județean Harghita.

Vom continua investițiile în sănătate și în dezvoltarea județului ”, a adăugat în finalul ședinței Borboly Csaba.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.