Site-ul primăriei din Miercurea Ciuc a fost atacat de un hacker

0

Articol disponibil în: Română

Vă spuneam recent într-un articol că site-urile instituțiilor din Harghita sunt adevărate invitații pentru hackeri ( clic aici pentru articol ) . Ei bine, iată că aflăm din www.szekelyhon.ro că pagina de internet a primăriei din Miercurea Ciuc a fost spartă de un hacker.
În realitate, din ce înțelegem noi, nu a fost vorba de un hacker, ci de vreun copil fără ocupație care probabil va fi depistat în cel mai scurt timp, dacă cei de la primărie au făcut plângere la instituțiile competente. Mai ales ca legea Big Brother a fost aprobată și toți provideri stochează datele de trafic, nu ar trebui să fie foarte dificil de găsit cel care a accesat neautorizat site-ul primăriei.
Ne pare rău că am avut dreptate în legătură cu site-urile de instituții din Harghita, dar din păcate unii conducători de astfel de instituții nu au capacitatea să înțeleagă că trăim în 2015 și nu conștientizează necesitatea angajării unor informaticieni profesioniști care să știe ce au de făcut, ca să nu mai vorbim de salariile mizere pe care le oferă acum celor care ar trebui să se ocupe de securitatea cibernetică din instituții.
Sperăm ca noul pachet de legi pe linia securității cibernetice să vină și cu obligativități pentru instituții și mai ales cu pedepse serioase pentru cei care își permit să spargă un site de instituție publică.
Dincolo de deranjul făcut de acest hacker, este foarte interesant de văzut cine este și de ce a ales acest site din miile pe care ar fi putut să le spargă în același mod. Se știe că din păcate în România se fac astfel de atacuri de indivizi care au interese directe și care după un asemenea atac încercă să obțină avantaje materiale de genul contractarea refacerii site-ului, contractarea găzduirii sau contractarea securizării site-ului. Sperăm ca autoritățile care se ocupă de acest caz să nu îl lase cu autor necunoscut și în cel mai scurt timp să aflăm cine e și mai ales scopul pe care l-a avut.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy