Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Slujitorii lui Zeneca

Zeneca (oficial Zeneca Group PLC ) a fost o companie farmaceutică multinațională britanică cu sediul în Londra, Regatul Unit, înființată în 1993. În 1999, Zeneca și compania farmaceutică cu sediul în Suedia, Astra AB, au fuzionat pentru a forma AstraZeneca plc, o fuziune de zeci de miliarde de lire. Interesul terapeutic major al Zeneca a fost oncologia. AstraZeneca are un portofoliu de produse pentru boli majore, inclusiv oncologie, cardiovasculare, gastrointestinale, infecții, neuroștiințe, probleme respiratorii și inflamatorii.

Zeneca” este un nume inventat, creat de firma de consultanță Interbrand. Interbrand fusese instruită să găsească un nume care începea cu o literă din partea de început sau de sfârșit a alfabetului și era memorabil fonetic, de cel mult trei silabe și nu avea un sens ofensator în nicio limbă.

AstraZeneca este acum pe buzele tuturor, odată cu lansarea vaccinului anti-COVID în colaborare cu Universitatea Oxford. Vaccinul, deși promițător ca efecte în limitarea pandemiei, nu a fost ocolit de controverse, mai multe țări suspendând vaccinarea cu acest ser după apariția unor evenimente tromboembolice și decese în rândul persoanelor care a primit acest vaccin. Încă nu este clar dacă există vreo legătură de cauzalitate sau nu între vaccin și aceste evenimente.

Un lucru mai puțin cunoscut, însă, este acela că numele Zeneca, inventat special pentru această companie farmaceutică, apare și în alt context. Este vorba despre cartea scrisă de Andrew Cooper Jones, The Servants of Zeneca D.

Potrivit Amazon, cartea a apărut în 2015 și este dedicată preponderent celor cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani. Cartea are 415 pagini și este redactată în limba engleză.

Narațiunea explică o parte dintre misterele care o înconjoară pe baroneasa Zeneca: enigma originii sale, speculațiile legate de lipsa unor date privitoare la anii săi de formare, bizara sa ascensiune la putere, neobișnuitul său mod de a iubi și a fi iubită de alții, cum a ajuns să conducă un castel fără armată și cum de s-a întâmplat ca sute de mii de oameni să îi slujească în ciuda puterii sale întunecate. Prețul cărții pe Amazon este de aproximativ 15 dolari și e disponibilă aici.

Cine a fost baroneasa Zeneca?

Pe scurt, baroneasa Zeneca este un personaj de poveste, care ajunge să conducă sute de mii de oameni și să-i facă slujitorii ei fără să se folosească de vreo armată, fără să fie aleasă sau să moștenească rolul de conducător, ci doar prin manipulare.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *