Societate comercială din Vlăhița sancționată de polițiști cu amendă în valoare de 15.000 de lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 26 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier, combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos precum și pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul evaziunii fiscale.

Astfel, la o unitate de prelucrare a lemnului din localitatea Vlăhița, polițiștii au identificat 95.55 mc lemn de foc și lemn rotund, fără documente legale de proveniență și transport.

În urma constatării acestei nerespectări a legislației privind exploatarea forestieră, societatea comercială responsabilă a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 15.000 lei conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.”, precizează IPJ Harghita.

Ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea valorică a întregii cantități de lemn, estimată la aproximativ 20.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy