Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc: Noi locuri eliberate în spital pentru pacienții infectați cu coronavirus

0

Articol disponibil în: Română

Ca urmare a creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus și al refuzului repetat al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc de a prelua cazurile medii și severe Covid-19, conform statusului de spital suport, în momentul de față sunt ocupate locurile de pe secțiile dedicate îngrijirii pacienților Covid-19 al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Conducerea spitalului a luat o serie de măsuri – temporare – pentru a asigura locuri și îngrijirea corespunzătoare bolnavilor.

Foto cu caracter ilustrativ

Începând cu 02.10.2020,  Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc se transformă pentru primirea la nevoie a pacienților infectați cu SARS-CoV-2 asimptomatici. Activitatea în ambulatoriul de specialitate al acestei secții, precum și tratamentele în curs vor fi continuate, sunt asigurate circuite separate pentru gestionarea acestor activități.

Unitatea de Izolare Externă din Șumuleu, amplasată în Centrul Multifuncțional al Consiliului Județean Harghita va prelua o parte a pacienților cu simptome ușoare ale bolii Covid-19.

Pacienții cu forme medii ale bolii Covid-19 și cu alte afecțiuni asociate, precum și cazurile severe Covid-19 vor fi transferate în continuare la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, spital desemnat de către Ministerul Sănătății ca spital suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, pentru ca spitalul din Miercurea Ciuc să-și poate îndeplini în continuare rolul de spital județean de urgență.

Pentru a evita supraaglomerarea zonei de tampon al spitalului, pacienții cronici care urmează să fie internați, sunt rugați să se programeze pentru efectuarea unui test Covid-19 înainte cu cel mult 48 de ore de internare. (Programările se fac în fiecare zi, între orele 8 -15 pe numerele de telefon 0372 661 291 și 0742 214 951.) În acest fel ei pot aștepta rezultatul testului acasă și se prezintă la spital pentru internare în cazul rezultatului negativ. Cheltuielile acestor teste vor fi suportate de către spital.

În dimineața zilei de 02.09.2020,  pe secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților Covid-19 aveam 78 de locuri, în zona de tampon alte 16 locuri și aveam internați 74 pacienți confirmați cu SARS-CoV-2, iar alte 10 persoane suspectați cu infecția SARS-CoV-2 se aflu în zona de tampon al spitalului.

Cu aceste măsuri se vor asigura 30 noi locuri (pe fosta Secție Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie) respectiv se vor elibera paturi pe secțiile dedicate îngrijirii pacienților Covid-19 și zona de tampon, asigurând îngrijirea corespunzătoare a pacienților.

În această săptămână au fost transferați de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc 8 pacienți bolnavi Covid-19. 4 persoane au fost preluați de către Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc și 4 de către spitalele din Sibiu, Sfântu Gheorghe, Toplița, Bistrița.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy