Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc va beneficia de un centru de intervenție cardiologică

Fundația Mens Sana a primit un sprijin important din partea guvernului Ungariei, cu ajutorul căruia se va realiza, lunile următoare,  un centru de intervenție cardiologică  la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

  • Anunțul a fost făcut de Uniunea Democrată Maghiară din România. Pentru mai multe detalii despre acest subiect click AICI

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului a declarat, a primit cu bucurie această veste.

Lucrăm de mult timp pentru a asigura servicii de cardiologie intervențională pentru bolnavii din zona noastră și să nu mai fim nevoiți să trimitem un pacient cu infarct miocardic la un centru de cardiologie intervențională aflată la sute de kilometri. Din punct de vedere a sănătății publice este o veste importantă locuitorilor zonei, am depus eforturi pentru acest centru de ani și cu toate că am fost aproape se succes, nu am reușit. Aceasta este un real succes. Mulțumim pentru ajutor Guvernului Ungariei și Fundației Mens Sana. Mulțumim Consiliului Județean Harghita, a specialiștilor din zonă și din Ungaria care au avut inițiativă în acest caz, care au sprijinit planurile noastre și au lucrat împreună cu noi. Acum urmează din nou un proiect mare, trebuie să realizăm în cel mai scurt timp posibil acest centru” – a spus managerul.

Dr. Balogh Csaba István, medic șef cardiolog, șeful secției cardiologie al spitalului a specificat, trimitem anual în general 600 de pacienți în centre de cardiologie intervențională.

”Această cifră arată foarte bine cât de important este înființarea unui astfel de centru în Miercurea Ciuc. Din punct de vedere a specialiștilor suntem gata pentru a ne apuca de lucru: un coleg cardiolog a terminat specializarea pentru dispozitive implantabile, alți doi cardiologi tineri termină în mai cursul de specializare pentru intervențiile coronariene. Din punctul de vedere al pacienților din zonă este de o importanță majoră această investiție” – a declarat medicul șef cardiolog.

Dr. Balogh Csaba István, medic șef cardiolog, șeful secției cardiologie al spitalului a specifica că sunt trimiși anual, în medie,  600 de pacienți în centre de cardiologie intervențională.

Această cifră arată foarte bine cât de important este înființarea unui astfel de centru în Miercurea Ciuc. Din punct de vedere a specialiștilor suntem gata pentru a ne apuca de lucru: un coleg cardiolog a terminat specializarea pentru dispozitive implantabile, alți doi cardiologi tineri termină în mai cursul de specializare pentru intervențiile coronariene. Din punctul de vedere al pacienților din zonă este de o importanță majoră această investiție” – a declarat medicul șef cardiolog.

Devine realitate un vis de zece ani. Munca planificată, pregătirea și perseverența specialiștilor spitalului, parteneriatul strategic între Guvernul Ungariei și UDMR face posibilă dezvoltarea. Realizarea centrului de cardiologie intervențională va fi un pas important în dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Spitalul va oferi un nou serviciu, vom ajuta oamenii din județ și din zonă să primească serviciile medicale necesare aici, acasă sau aproape de localitatea lor. Scopul nostru este ca în spitalul din Miercurea Ciuc să fie disponibile din ce în ce mai multe servicii și specialiști, instituția se dezvoltă conform planurilor, dinamic. Dezvoltarea sistemului sanitar este prioritate pentru noi, fiind indispensabil pentru un județ sigur și sănătos” – a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în a cărui subordine funcționează spitalul.

Valoarea sprijinului alocat este de 925 milioane de forinți.

Fundaţia Mens Sana este fundaţia parohiilor romano-catolice Sfânta Cruce din Miercurea Ciuc şi cea din Cârţa. Fundaţia a devenit cunoscută ca operator al Academiei de Hochei din Ţinutul Secuiesc.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.