Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor sociale ale instituțiilor subordonate la Bilbor și Tulgheș

  • Pentru găsirea surselor de finanțare a investiției în creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ, Consiliul Județean Harghita merge pe trei direcții

Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului, repartizarea sumei din 6% impozit pe venit pentru consolidarea rețelei electrice și  achiziționarea echipamentului sportiv comunei Ciucsângeorgiu, aprobarea depunerii a două cereri de finanțare prin PNRR, au fost punctele de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Harghita supuse aprobării.

Urgența privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al județului Harghita pe anul 2022 a fost dată de existența în evidențele contabile a unor facturi restante la lucrările executate pe drumurile județene, pentru achitarea cărora a fost aprobată alocarea de sume din linia de credit contractată.

Bugetul DGASPC Harghita este modificat pentru sprijinirea finanțării proiectului european „Dezvoltarea de noi servicii sociale prin înființarea unui centru de zi și a unei case tip familial în localitatea Bilbor”, pentru Spitalul de Psihiatrie Tulgheș fiind aprobată suma de 80 de mii de lei necesară pentru dezvoltare.

Totodată, în cadrul ședinței a fost aprobată depunerea cererilor de finanțare în cadrul PNRR pentru reabilitarea Centrului de Sănătate Sânmartin și pentru creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ al județului Harghita.

Pentru reabilitarea Centrului de Sănătate Sânmartin am reușit acum să elaborăm o documentație armonizată, investiția este de 5,4 milioane de lei și am dori ca toată suma să fie finanțată din PNRR. Cu aceste proiecte suntem în competiție la nivelul județului, așadar le vom încărca când vom avea un consens. În privința reabilitării Palatului Administrativ, vorbim de o sumă mare, am depus documentația și la CNI, Fondul de Mediu, PNRR fiind al treilea loc unde încercăm. Investiția nu se poate deconta din mai multe surse, dar azi încă nu știm unde vom avea succes, la care finanțare vom contracta mai repede. Investiția este de 33 de milioane de lei, din care 21 de milioane am dori să-i obținem din surse de finanțare. Avem nevoie de această reabilitare și căutăm în permanență resurse. Sper ca în acest mandat să reușim să le obținem”,  a apreciat Borboly Csaba, președintele consiliului județean.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.