Miercurea Ciuc: Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, lansate în consultare publică

0

Articol disponibil în: Română

 Primăria municipiului Miercurea Ciuc anunță că Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD)  sunt lansate în consultare publică. Sunt așteptate opinii şi sugestii din partea publicului, a instituţiilor şi a organizaţiilor abilitate până la data de 10 iunie.

În ultimele luni s-a lucrat intens pentru a se putea actualiza strategia actuală şi pentru a elabora un proiect de strategie care va defini priorităţile politicii noastre de dezvoltare până în anul 2030. Am reuşit să identificăm peste 150 de proiecte care sunt importante pentru oraş şi care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii, a coeziunii comunităţii şi a competitivităţii„- a precizat primarul Korodi Attila.

Edilul a explicat faptul că un element important în pregătirea strategiilor de dezvoltare a fost colectarea opiniilor publice. Astfel, prin completarea chestionarului intitulat „Miercurea-Ciuc 2030”, precum şi a chestionarul privind mobilitatea urbană,  s-a ajuns la mii de familii. Cu toate acestea, înainte de a finaliza planurile şi de a le înainta consiliului local şi Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, este important ca sugestiile populaţiei, ale organizaţiilor şi  instituţiilor comunitare să fie încorporate în strategie.

Biró Zoltán, coordonatorul grupului de lucru privind elaborarea şi implementarea strategiei, a declarat că documentul SIDU este alcătuit din capitole obligatorii din punct de vedere tehnic şi juridic,  iar un capitol se referă la propunerile de dezvoltare locală. Coordonatorul grupului de lucru a menţionat că pe lângă programul „Calitatea vieţii şi bunăstarea socială”, care include dezvoltări legate de infrastructură şi servicii, este important şi programul „Competitivitate şi oraş inteligent”, care include proiecte de dezvoltare economică precum şi ideile de implementare a conceptului de „smart city”. La fel de important este  programul „Miercurea-Ciuc verde”, care se concentrează pe zona de protecţia mediului, pe ideile de dezvoltare bazate pe valorile locale de mediu şi eficienţă energetică. Programul de incluziune socială se bazează pe servicii sociale şi dezvoltare. Propunerile de dezvoltare a mobilităţii locale şi regionale sunt cuprinse în cel de-al cincilea capitol, în timp ce propunerile de dezvoltare regională sunt cuprinse în capitolul şase. Este important de menţionat faptul că elaborarea detaliată a acestor măsuri şi programe vor fi incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă  şi în viitorul document de dezvoltare pentru zona metropolitană a regiunii.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului sunt disponibile pe site-ul www.miercureaciuc.ro. Observaţiile, sugestiile privind setul de propuneri prezentate pot fi transmise până la data de 10 iunie prin e-mail la [email protected] sau [email protected].

informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului  Miercurea Ciuc

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy