Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Comercializarea produselor cu ocazia Rusaliilor se va face cu anumite restricții

Primăria municipiului Miercurea Ciuc anunță că, pentru a păstra demnitatea pelerinajului, activitățile comerciale vor fi supuse unor reglementări stricte și în acest an. Vânzătorilor li se permite să vândă doar anumite produse și aproape exclusiv în spații private.

Obiectivul ferm al Primăriei este de a evita orice fel de comercializare nepotrivită în timpul pelerinajului din 4 iunie. În acest scop a fost emisă Dispoziția primarului nr. 763/2022, care prevede că începând de vineri, 3 iunie, ora 8:00 până sâmbătă, miezul nopții, pe spațiile publice din zona Șumuleu-Ciuc se poate comercializa doar apă potabilă îmbuteliată.

Dispoziția nu restricționează activitățile comerciale ale magazinelor cu autorizație de funcționare permanentă.  Totodată,  este permisă vânzarea de produse de artizanat, cărți, obiecte religioase, produse de panificație, cozonac, langoș, turtă dulce, înghețată, băuturi răcoritoare și porumb fiert numai pe proprietățile private de pe următoarele străzi: pe strada Szék (inclusiv zona situată între strada Ion Căianu și Câmpul Mare), strada Ion Căianu de la nr. 2 la 22., precum și strada Șumuleu Mic până la casa cu numărul 17.

Locația târgului de artizanat va fi amenajată  pe piața situată în fața Casei de Studii „Jakab Antal” și vizavi de Casa de Copii.

De asemenea, este interzisă comerțul ambulant, cu excepția anumitor publicații și a diferitelor obiecte bisericești.

Toate tipurile de comerț necesită autorizare. Autorizația poate fi obținută la sediul primăriei, biroul nr. 21 între orele 8:00 și 16:00, până vineri, ora 15:00. Compartimentul primește solicitanții și miercuri (1 iunie, zi liberă).

  • informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.