Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Susținerea sportului din Miercurea Ciuc, la un nivel fără precedent

În cadrul ședinței extraordinare de vineri, 3 decembrie, a Consiliului Local al municipiului Miercurea Ciuc s-a aprobat lansarea apelului de proiecte în cadrul schemei de ajutor de stat pentru susținerea cluburilor sportive și s-a dat undă verde înființării societății Csíki Sport és Rekreatív SRL, care va gestiona infrastructura sportivă a orașului și bunurile imobiliare folosite pentru activități recreative.

Autoritatea locală poate oferi un ajutor pentru echipele sportive care au pierdut venituri semnificative din cauza meciurilor închise pe timpul pandemiei. Consiliul a adoptat lansarea proiectului, iar după anunțare, echipele de top din Miercurea Ciuc vor putea aplica pentru un grant de 1,8 milioane de lei pentru anul 2021.

În prezent, gestionarea bazelor sportive aflate în proprietatea municipalității – Arena „Erőss Zsolt”, Bazinul de Înot „Csíki Csobbanó”, sala de sport din strada Kós Károly și mofeta din Harghita-Băi – se află în administrarea CSM Miercurea-Ciuc. Patinoarul „Vákár Lajos”, deținut de Ministerul Tineretului și Sportului și administrat de Sport Club Miercurea Ciuc, precum și pista de patinaj de viteză vor fi preluate în curând de către oraș, așa cum a promis ministerul de specialitate. Consiliul municipal a fost de acord în unanimitate că toate aceste infrastructuri ar putea fi gestionate cel mai eficient de către o societate cu răspundere limitată. Astfel, în cadrul ședinței de ieri, consilierii au aprobat înființarea societății Csíki Sport és Rekreatív SRL.

  • informații furnizate de Primăria municipiului Miercurea Ciuc, Biroul de presăLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.