Tabăra EMI- invitați care au trăit revoluția din 1956

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Dorința libertății a dat putere și curaj tinerilor  din 1956 de a lupta împotriva dictaturii. Wittner Maria și Muranyi Levente s-au luptat cu dictatura, stând față în față cu tancurile sovietice.

Wittner Maria avea doar 19 ani în acea perioadă sumbră. Maria a trecut prin foarte multe în timpul revoluției. După ce s-a recuperat după o rănire gravă ea a fost arestată și a primit o pedeapsă cu moartea. Pedeapsa s-a  schimbat și ar fi trebuit să-și petreacă viața în spatele gratiilor, însă în anul 1970 ea și-a recăpătat libertatea.

Muranyi Levente nu împlinise nici 17 ani, când a venit revoluția. El a participat la această revoluție împreună cu studenții din Budapesta. Levente a fost arestat în timp ce se organizau. A fost arestat pentru 3 ani și jumătate în anul 1957 și eliberat în 1959 cu amnistie.

Acești oameni extraordinari vor vorbi despre experiențele lor din revoluție pentru participanții din cadrul Taberei EMI. Acest eveniment va avea loc în data de 11 august ( joi), de la ora 14:00 în Cortul de Conferință.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy