Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tăierea și toaletarea ilegală a arborilor din Miercurea Ciuc, în atenția comisarilor de mediu

Garda de Mediu Harghita, în urma a informațiilor apărute în spațiul public,  s-a autosesizat cu privire la tăierea și toaletarea ilegală a arborilor  de pe raza administrativă a municipiului Miercurea Ciuc.
Comisarii de mediu și un reprezentant al primăriei au inspectat amplasamentul, urmând să verifica legalitatea lucrărilor și identitatea celor care au efectuat aceste lucrări.
„Atragem atenția asupra faptului că întreţinerea spaţiilor verzi se asigură de către proprietarii şi administratorii acestora și se pun în aplicare numai după reglementarea acestora de către administrația publică locală și obţinerea avizului emis de Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului.”, precizează Garda de Mediu Harghita.
Tăierile neautorizate sau vătămările arborilor și arbuștilor, deteriorarea aranjamentelor florale și ale gazonului, distrugerea mușuroaielor naturale, a cuiburilor de păsări și adăposturilor de animale, ale construcțiilor și instalațiilor utilitare și ornamentale existente pe spațiile verzi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice.

Citiți și: Primăria municipiului Miercurea Ciuc: „Tăierea nu este toaletare, iar toaletarea nu este trunchiere”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.