Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Târgurile de animale, în atenția polițiștilor harghiteni

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, cu ocazia organizării Târgului de cabaline din localitatea Porumbenii Mici, polițiștii harghiteni, din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Harghita, împreună cu polițiști de ordine publică și polițiști rutieri, precum și un medic veterinar, din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Harghita, au desfășurat o activitate de verificare modului de respectare a legislației privind protecția animalelor, a normelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, de către deținătorii de animale.

sursa foto: IPJ Harghita/Facebook

„În urma acțiunii au fost identificați mai mulți deținători de animale, prezenți la acest târg, și au fost verificați trei operatori economici, ce aveau ca obiect de activitate comercializarea de produse alimentare.
Oamenii legii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, din care 10, pentru nerespectarea prevederilor H.G.984/2002 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și 2, pentru nerespectarea O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în cuantum total de aproximativ 5.000 de lei.
Totodată, cu prilejul acestui eveniment, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au procedat la informarea deținătorilor de animale cu privire la obligațiile pe care le au, conform actelor normative în vigoare, fiind distribuite în acest sens și materiale de informare.”,  a informat IPJ Harghita.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare în contextul intensificării comerțului/transportului cu animale, având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.