Tarife mai mari pentru apă și canalizare de la 1 martie 2019

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Operatorul Regional HARVIZ S.A. din Miercurea Ciuc își anunță utilizatorii, că începând cu data de 1 martie 2019 prețul cu TVA a apei potabile și a serviciului de canalizare va crește.

Noul tarif ce va trebui achitat de către harghiteni pentru apa potabilă este de 3,50 lei/ mfără TVA, iar la canalizare noul preț este de 3,08 lei/m3 fără TVA.

Până în prezent harghitenii au achitat fără TVA  3,31 lei/m3, iar la canalizare au achitat 2,835 lei/m3.

Modificările tarifelor intervin la scurt timp, după ce inițial operatorul anunțase că începând cu data de 1 ianuarie 2019 prețurile cu TVA pentru apa potabilă și pentru serviciul de canalizare vor rămâne neschimbate.

A fost necesar acest lucru pentru că prețurile la energie au crescut foarte mult în ultima vreme și a crescut și salarul minim pe țară, deci n-am avut de ales. Noi nu am mai modificat prețurile de la 1 martie 2016 și nici acum nu le modificam dacă nu creștea atât de mult prețul energiei, a declarat șeful serviciului de Consultare, Facturare și Relații cu publicul, Andras Laszlo.

 

Cu toate acestea, harghitenii fac parte din categoria județelor cu cele mai mici tarife din țară.

Imaginea de mai jos (realizată în ianuarie 2019) prezintă prețurile la apă și canal cu TVA inclus, pe care le plătesc cetățenii în celelalte județe ale României.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy