Casa cu piscină din Harghita a șefului de cabinet a lui László Kövér. Acuzații de delapidare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

László Veress, șeful de cabinet al lui László Kövér, președintele Parlamentului ungar, este proprietarul unei case impozante, cu piscină, în localitatea Tibod din județul Harghita – ne dezvăluie video-ul realizat de Péter Juhász și analizat într-un amplu articol pe transindex.ro.
În materialul realizat de fostul președinte al Együtt, apar mai mulți localnici care spun că Kövér obișnuia să apară și el în clădirea cu turn, ba unii de-ai locului știau că proprietatea îi aparține președintelui parlamentului ungar.

Imediat după apariția publică a acestei dezbateri pe baza proprietății care se spunea că e a lui László Kövér, purtătorul de cuvânt al Parlamentului Ungariei a negat că László Kövér ar fi vizitat casa în cauză din județul Harghita: „László Kövér nu a folosit niciodată casa din secuime a șefului de cabinet, nici în călătoriile sale oficiale, nici in cele private”.

Interesant este că jurnaliștii care au investigat acest caz spun că pe baza datelor de carte funciară, este clar că László Veress este proprietarul casei de 188 de metri pătrați. iar șeful de cabinet al lui Kövér este cercetat în Ungaria pentru delapidare.

Publicația 24.hu a dezvăluit la începutul lunii noiembrie că familia lui Veress folosea ca și proprietate proprie o vilă din Buda, care a fost cumpărată de Fundația Magyar Tehetségekért Határtalanul (Fundația pentru Talente Maghiare Fără Frontiere) pentru 240 de milioane HUF din donații pentru maghiarii de peste hotare. Kálmán Visontai, președintele Consiliului de administrație al fundației, este coleg cu Veress în Parlament. Organizația a primit o donație de la o singură sursă internațională, peste 322 de milioane de forinți, prin medierea miliardarului taiwanez Frank Liu.

Conform acelorași jurnaliști, din banii primiți din străinătate, 35 de milioane HUF, au fi fost dați Asociației Ábel înregistrată în Transilvania. Președintele asociației este Stefán Károly Róbert, care a fondat Fundația pentru Talente Maghiare Fără Frontiere – scrie 24.hu. Un alt fapt interesant este că, conform titlului de proprietate al casei cu piscină a lui Veress din Ținutul Secuiesc, Asociația Ábel are drept de preemțiune pentru proprietate din 2019.
Interesant este și faptul că nu am găsit date pe nicăieri despre Fundația pentru Talente Maghiare Fără Frontiere sau despre activitatea ei, dar în schimb am găsit tot felul de suspiciuni asupra modului în care ar fi fost folosiți banii din această fundație.

Este bine să reamintim că statul român și nici cel maghiar nu controlează foarte amănunțit ce se întâmplă cu banii din diverse fundații care spun că se ocupă de binele etnicilor maghiari, acești bani devenind de multe ori mită electorală sau fiind folosiți în scopuri personale de cei care îi manipulează. Opinia noastră este că dacă toți banii alocați din România sau Ungaria pentru etnicii maghiari ar fi ajuns cu adevărat la aceștia, fiecare etnic maghiar ar fi avut acum câte o casă și o mașină.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy