Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Topliţa – exerciţiu de alarmare publică şi exerciţiu trimestrial la o unitate de învăţământ

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita va organiza şi  desfăşura, mâine, 10 octombrie a.c., un exerciţiu (EXCOM) de conducere şi cu forţe în teren, cu tema: „Activitatea ISU „Oltul” Harghita pe linia realizării managementului unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu la o unitate de învăţământ”.

Miercuri, 10 octombrie, începând cu ora 12:00, va avea loc un exerciţiu tactic de cooperare cu forţe și mijloace în teren, coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu la Colegiul Naţional „O.C.Tăslăuanu” din municipiul Topliţa, ce presupune simularea unui incendiu la laboratorul de informatică aflat la etajul I al clădirii principale, ca urmare a producerii unui scurtcircuit electric; evacuarea persoanelor din zona incendiată; căutarea-salvarea a doi elevi surprinşi de incendiu, inconştienţi, intoxicaţi cu fum; acordarea primului ajutor medical şi transportul  victimelor la CPU a Spitalului Municipal Topliţa; desfășurarea operațiunilor pentru stingerea incendiului, limitarea şi înlăturarea urmărilor situaţiei de urgenţă.

La exerciţiu vor participa, pe lângă personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, o grupă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Harghita, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Topliţa, un echipaj de ambulanţă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Județean Harghita, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Sărmaş. Scopul principal al exercițiului este acela de a angrena toate structurile cu rol în monitorizarea și gestionarea unor astfel de situații de urgență și de a le antrena şi pregăti pentru intervenția într-o posibilă situație reală.

În aceeași zi, începând cu ora 10:00, va avea loc un exercițiu de alarmare publică în municipiul Topliţa. Astfel, între orele 10:00 – 10:30, va avea loc şedința Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia va fi prezentată concepția exercițiului de alarmare publică. Între 10:30-10:32 va fi introdus semnalul“ALARMĂ LA DEZASTRE” (5 sunete/impulsuri a 16 secunde fiecare cu pauze de 10 secunde între ele), prin intermediul centralei electronice de alarmare publică, care acţionează centralizat toate sirenele de la nivelul municipiului. Vor urma exerciţii de evacuare în cazul producerii unui seism la: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Kemeny Janos” şi Şcoala Gimnazială „Miron Cristea”, unde S.V.S.U. Topliţa va interveni pentru salvarea unei persoane surprinse sub dărâmături, localizarea şi lichidarea unui incendiu. Între 11:25-11:27 va fi introdus semnalul“ÎNCETAREA ALARMEI” (sunet continuu, de aceeaşi intensitate cu durata de 2 minute). Obiectivele exerciţiului vizează verificarea funcționării sistemului de înștiințare-alarmare și a audibilității semnalelor pe teritoriul municipiului, verificarea cunoaşterii semnalelor de alarmare şi a modului de comportare la declanşarea acestora, precum şi verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante care asigură îndeplinirea funcţiilor de sprijin în situaţii de urgenţă.

opel


Un comentariu la “Topliţa – exerciţiu de alarmare publică şi exerciţiu trimestrial la o unitate de învăţământ

  1. Buhăianu Cristian

    Dacă vorbiți despre activitatea ISU Harghita, puneți fotografii din arhivă despre activitatea acestora nu de la alte ISU! Acea fotografie utilizată de dvs este de la ISU Mureș!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *