Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Prefectul de Harghita, cu pioșenie: Suntem datori să aducem un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din România

Ziua Holocaustului este marcată, în România, în fiecare an, la data de 9 octombrie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, la propunerea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei a transmis un mesaj de solidaritate și pioșenie față de poporul evreu:

”9 octombrie – Astăzi, suntem datori să aducem un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din România și din întreaga lume, să ne exprimăm solidaritatea cu supravieţuitorii tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului. Ziua Holocaustului este marcată, în România, în fiecare an, la data de 9 octombrie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România.Momentele istorice legate de deportările şi exterminarea evreilor, lasă întotdeauna amintiri cutremurătoare. Suntem alături de poporul evreu, cu pioşenie, în greaua aducere aminte şi comemorare a celor care au scris pagini de istorie incontestabilă.

În judeţul Harghita, au fost deportaţi şi duşi în lagărele de exterminare aproape 1000 de evrei, care sunt comemoraţi în Sinagoga din municipiul Gheorgheni, unde numele lor sunt înscrise pe tălbiţe.
Cunoaşterea trecutului în mod responsabil de către noile generaţii înseamnă, inclusiv educarea societăţii în spiritul toleranţei, compasiunii și justiţiei, al afirmării României ca o democraţie europeană și un model regional în această privinţă.”

 

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *