Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

UDMR-iștii nu sunt de acord cu localnicii din Ditrău

Foto: Bende Sándor/Facebook

Deputatul UDMR Harghita Bende Sándor a declarat, pentru AGERPRES, referitor la situaţia de la Ditrău, unde localnicii sunt nemulţumiţi de prezenţa în comuna lor a doi muncitori din Sri Lanka, că lipsa de intoleranţă nu duce nicăieri şi a făcut apel la calm.

„Ceea ce s-au întâmplat acolo, părerea mea este că nu este corect, nu e uman, din punct de vedere moral nu este un lucru bun, din punct de vedere creştin, nici atât. Lipsa de toleranţă nu duce nicăieri. (…) Eu spun că trebuie să acţionăm cu calm, trebuie să acţionăm cu spirit uman şi nu cred că acest fenomen, ce se întâmplă acum, este un fenomen care a apărut de pe o zi pe alta. Asta este o consecinţă a unor greşeli din ultimii zece, chiar 20 ani. Putem să punem foarte multe întrebări, poate am sute de întrebări de pus şi nu am răspuns la nicio întrebare. De ce tinerii noştri au plecat din ţară? De ce satele noastre au rămas goale? De ce trebuie să muncească tinerii noştri în alte state şi de ce avem o imensă lipsă de formă umană la locurile de muncă din România? (…) Cert este un singur lucru. Asta este o chestiune în care, dacă asculţi pe toată lumea, toată lumea are dreptate. În acelaşi timp, putem să spunem că toată lumea are de pierdut. Avem de pierdut noi, ca zonă, avem de pierdut oamenii care locuim acolo, reputaţia noastră, reputaţia localităţii şi a oamenilor din zonă. Nu cred că ne defineşte intoleranţa, nu cred! Eu sper că este ceva punctual, este o greşeală şi sper că, încet-încet, oamenii din comuna Ditrău vor înţelege că au luat decizii pripite şi care nu au fost corecte”, a afirmat Bende Sándor, deputat din zona Gheorgheni, unde se află comuna Ditrău.

Acesta a adăugat că muncitorii din Sri Lanka muncesc legal şi au dreptul să fie respectaţi, atâta vreme cât şi ei dau dovadă de respect.
Un comentariu la “UDMR-iștii nu sunt de acord cu localnicii din Ditrău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *