UDMR: nu va fi obligatorie inspecția RAR pentru trotinete și biciclete electrice

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: UDMR

 

O serie de informații false au fost răspândite, în ultimele zile, în presa națională referitor la înregistrarea trotinetelor și a bicicletelor electrice la Registrul Auto Român (RAR) și despre obligativitatea inspecției tehnice periodice la aceste vehicule lente. Săptămâna trecută președintele țării a promulgat o lege inițiată de UDMR, care permite înregistrarea vehiculelor electrice lente care circulă cu o viteză mai mică de 25 de kilometri pe oră, dar care nu se referă la trotinete și la biciclete electrice. Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Benedek Zakariás, inițiatorul legii a atras atenția asupra faptului că în România legile nu permit înregistrarea microbuzelor electrice mai mici, turistice sau miniere- o practică obișnuită în alte țări ale Uniunii Europene- și de aceea UDMR a elaborat o lege în acest sens, care a fost promulgată de președinte.

„Încă de la inițierea proiectului de lege, mass-media centrală a informat continuu că UDMR dorește să facă obligatorie înregistrarea și inspecția tehnică periodică a trotinetelor și a bicicletelor electrice, deși această inițiativă nu a vizat acest lucru. Utilizarea trotinetelor și a bicicletelor electrice este reglementată prin articolul 12 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 13/2020, în care se precizează, foarte clar faptul că proprietarii trotinetelor și ai bicicletelor electrice nu trebuie să înmatriculeze aceste vehicule și nu trebuie să se prezinte la inspecția tehnică la RAR cu acestea”- a subliniat liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Benedek Zakariás. Deputatul a menționat și faptul că soluția impusă de UDMR prin această lege funcționează bine în țările occidentale.

Legea nr. 260/2020, elaborată de UDMR a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial și este în vigoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy