UDMR vrea la guvernare, dar face tot posibilul să nu intre

0

Articol disponibil în: Magyar Română

székely-1024x682Nici nu s-a uscat bine semnătura de demisie a lui Mihai Tudose pe hârtie, că iată cine se cere la guvernare: UDMR, bineînțeles. Normal, prin invitația adresată, ca de obicei în acest joc în doi deja răsuflat, de către Calin Popescu Tăriceanu.
Iată cum penalii fac toți zid, împreună, din nou, pentru salvarea lor și a colegilor din PSD-ALDE-UDMR din fața DNA și a pușcăriei. Se dovedește, încă o dată, că am avut dreptate în ceea ce am scris în articolele din acest ziar.
Bineînțeles că acum, pentru a putea merge mai departe, trebuie niște provocări, pentru ca atenția lumii să fie abătută de la chestiunile esențiale în acest moment, care scot lumea în stradă, adică modificarea legilor justiției.
Și ce ar putea fi mai bună ca temă decât un scandal româno-maghiar, ceva legat de steagul secuiesc? Că tot e la moda, nu?
Vă prezentăm un scenariu, tuturor cititorilor noștri, care se va întâmpla în perioada următoare și care are ca singur scop scandalul între români și maghiari, pentru ca legile justiției să fie modificate după voia penalilor care conduc azi țara.
UDMR vrea să împartă la toți secuii din Harghita, Covasna și Mureș steaguri secuiești pe care să le arboreze pe case, instituții publice. De fapt, a și început să le împartă.
Logic, acțiunea are rol de provocare la adresa românilor. Nu trebuie să fii mare filosof în UDMR ca să-ți dai seama că se vor găsi români care să sară în sus la asta. Și de aici, până la scandal la TV și în presă nu e nici un pas.
UDMR vrea să umple cele 3 județe cu steaguri secuiești până pe 15 martie, când din nou va solicita autonomia etnica.
Clar, din nou va ieși scandal.
Că acțiunea UDMR este gratuită și că face parte dintr-un scenariu, este evident. Mai ales acum, când Tudose, autorul unei declarații controversate în legătură cu steagul secuiesc, și-a dat demisia.
Din nefericire pentru UDMR, maghiarii au deschis ochii și nu vor mai cădea în capcana lor. Faptul că Eckstein Peter Kovacs a ieșit și a cerut solidaritatea maghiarilor pentru a se opune modificării legilor justiției, sprijinită și de UDMR, arată că e începutul sfârșitului pentru acest partid.
Un partid care dovedește, încă o dată, prin acțiunea cu steagul secuiesc, că a rămas fără inspirație politică, fără orizont și perspectivă și mai ales, fără nimic de oferit propriului electorat, decât scandal. Iar celelalte probleme, adevărate, ale cetățeanului simplu – salarii bune, locuri de munca bune, liniște, lipsa corupției, să le rezolve cine poate, că pe ei nu-i interesează deloc.

D.E.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy