Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Un bărbat din comuna Șimonești a încercat să alunge un urs din fața casei sale

Foto cu caracter ilustrativ

Un mesaj RO-ALERT a fost transmis aseară locuitorilor din comuna Șimonești, sat Bențid după ce a fost semnalată prezența unui urs în localitate, informează ISU Harghita. Un echipaj SMURD și un echipaj de la IJJ s-au deplasat în zona de risc.

Potrivit IJJ, În jurul orei 22:00 printr-un apel primit prin 112, un bărbat anunța că a observat un urs pe drumul din fața casei sale din satul Bențid, comuna Șimonești. Din cele relatate de către apelant a reieșit faptul că ar fi încercat să-l alunge, dar animalul nu a reacționat, moment în care a apelat la 112. A fost sfătuit să se retragă urgent în casă pentru a nu-și pune viața în pericol.

La fața locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie care a constatat faptul că ursul a plecat de pe drum, dar pentru a se asigura că ursul nu se află în apropierea caselor, jandarmii au trecut la verificarea curților. Din câte se pare ursul s-a retras în pădurea din apropierea satului.

Jandarmii au mai rămas pentru o perioadă acolo pentru a se asigura că ursul nu revine.

Reamintim cetățenilor că este recomandat să anunțe la 112 prezența urșilor în zonele locuite de îndată, să nu încerce să-i alunge ei, să nu-i hrănească și nici să nu se apropie de ei cu scopul de a-i filma ori fotografia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *