Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un gest nesăbuit – un an de interzicere la meciuri

În urma meciului de hochei disputat ieri, 17 martie, pe patinoarul „Vákár Lajos” din municipiul Miercurea Ciuc, unui bărbat de 53 de ani,din comuna Tomești, jud. Harghita i-a fost interzis accesul la acest gen de competiții sportive pentru o perioadă de un an.

Gestul făcut de un  spectator la meciului de hochei disputat ieri, 17 martie a.c., pe patinoarul „Vákár Lajos” din municipiul Miercurea Ciuc, i-a adus interzicerea accesului la competiții sportive pentru o perioadă de un an.

Acesta a aruncat cu monede pe suprafața de joc, comportament care pe lângă faptul că a dus la oprirea temporară a partidei, este interzis de Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive.

Jandarmii prezenți la arenă au fost solicitați de către firma de pază, l-au identificat și l-au sancționat cu amendă, în cuantum de 500 de lei. De asemenea, i-a fost aplicată și măsura complementară, expres prevăzută de lege, de interzicere a accesului la competițiile sportive de genul celei pe timpul căreia a săvârșit fapta,  timp de un an.

Anul acesta este a treia sancțiune de acest gen aplicată unui suporter, în cursul anului trecut fiind aplicate alte două astfel de sancțiuni contravenționale.

Reamintim suporterilor și pasionaților de sport că orice competiție sportivă, indiferent că vorbim despre hochei, fotbal, futsal, handbal sau baschet, trebuie să fie caracterizată de fair-play, inclusiv în tribune, unde rolul suporterilor și a iubitorilor de sport este de a încuraja echipa favorită într-un mod civilizat, fără a deranja ceilalți participanți sau sportivii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.