Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un îngrășământ chimic de tip URAN se scurge dintr-un vagon de tren la Siculeni

Printr-un apel la 112, pompierii harghiteni au fost alertați că există scurgeri de îngrășământ lichid de tip URAN dintr-un vagon de tren în localitatea Siculeni.

Incidentul a fost semnalat în această dimineață, la ora 08:48. Din păcate, scurgerile continuă și la această oră (13:45), fiindcă nu se poate acționa pentru închiderea fisurii cisternei.

Zona a fost balizată pentru siguranță, iar pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc supraveghează perimetrul pentru prevenirea unei situații de urgență. La fața locului, măsurile de siguranță sunt întărite și de către prezența echipajelor de la Jandarmerie și Poliție.

În aceste momente, au ajuns colegii de la CBNR Bacău. Perimetrul de 500 de metri a fost micșorat și este balizată zona doar în jurul cisternei respective. Acum așteptăm sosirea unei cisterne, pornită din Gara Târgu Mureș Sud, pentru transvazarea substanței respective –  a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu, pentru Ziar Harghita.

Vagonul face parte dintr-o garnitură a trenului de marfă 33.310, care circula pe direcția Târgu Mureș – Giurgiu. În Gara Siculeni, când s-au observat scurgerile respective, vagonul a fost tras pe linia secundară, iar garnitura și-a continuat drumul spre destinație.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.