Un nou atac al ursului în Harghita. Borboly Csaba cere Guvernului să ia măsuri

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a cerut, Guvernului, vineri dimineaţa, într-un live pe Facebook, să ia măsuri în privinţa rezolvării problemei urşilor. În judeţ a avut loc un nou atac al ursului, un bărbat a fost rănit şi a ajuns la spital.

Potrvit lui Borboly Csaba bărbatul în cauză, din comuna Plăieşii de Jos, a mers, în urmă cu câteva zile, cu căruţa în pădure, spre proprietatea pe care o deţine, fiind însoţit de fiul său de 11 ani.

La un moment dat, s-a dat jos din căruţă pentru a căuta traseul cel mai bun şi, la aproximativ 80 de metri, a fost atacat de un urs. Bărbatul s-a apărat, a fost rănit în zona braţului şi a reuşit să se salveze după ce s-a culcat la pământ şi a stat nemişcat, a explicat Borboly Csaba.

Victima se află internată la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

L-am întrebat pe pacient, care este internat aici, la Spitalul Judeţean Miercurea Ciuc, secţia de boli infecţioase cum a trăit acele minute, acele momente şi a zis că se gândea că va rămâne acolo, că nu va trăi, că ursul îl va ucide. După un timp, când a plecat ursul, a mers înapoi la căruţă, sângera foarte tare şi a fost adus la Spitalul Judeţean, secţia de urgenţă, unde a fost tratat. Are o muşcătură foarte mare şi mai multe zgârieturi făcute de urs”, a mai precizat președintele CJ Harghita.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a cerut Guvernului să ia măsuri pentru rezolvarea acestei probleme, punctând faptul că numărul urşilor din judeţ este mare şi trebuie să fie diminuat până la limita acceptabilităţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy