Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un nou program de finanțare – Programul TERMOFICARE

Guvernul României a aprobat, în şedinţa din 25 iunie, prin OUG, Programul multianual de finanțare a investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică ale localităților şi pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006.

Este vorba de instituirea unui nou program de finanţare: Programul Termoficare, cu caracter multianual, prin care vor fi finanţate lucrări de investiţii pentru modernizarea/ extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică, în:
– unitatea/unităţile de producţie a agentului termic;
– reţeaua de transport al agentului termic primar (apă fierbinte);
– punctele de termoficare sau modulele termice la nivel de imobil, acolo unde se justifică economic;
– reţeaua de distribuţie a apei calde şi a agentului termic de încălzire.

Lucrările de investiţii vor avea finanțarea asigurată din:
•transferuri de la bugetul de stat;
•transferuri din sumele gestionate de Administraţia Fondului pentru Mediu, din valorificarea la licitaţie a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene (OUG nr. 115/2011); valoarea sumelor transferate de la Administraţia Fondului pentru Mediu este de 400 de milioane de lei, fiind fundamentată pe disponibilul declarat în luna februarie 2019;
• bugetele locale. Sumele vor fi alocate în baza evaluării îndeplinirii condiţiilor de conformitate şi eligibilitate a proiectelor care vor fi depuse de unităţile administrativ-teritoriale interesate să participe la Program, iar proiectele depuse vor fi ierarhizate în baza următoarelor criterii: https://tinyurl.com/y4hnmave.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.