Un pui de urs părăsit de mamă a fost salvat de salvamontişti, în Cheile Vârghişului

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un pui de urs lăsat singur de mama sa a fost salvat de salvamontişti, în Cheile Vârghişului, şi a fost preluat de specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.  Zilele trecute, tot în aceeași în zonă, a mai fost găsit un pui de urs slăbit,  care însă şi-a pierdut viaţa.

„În timpul serviciului de weekend, membrii echipei noastre au observat un alt pui de urs abandonat. Puiul de urs uşor slăbit a fost lăsat singur de mama sa (a cărei locaţie şi stare de sănătate nu sunt cunoscute) timp de o noapte întreagă. După ce incidentul a fost semnalat, la instrucţiunile Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), echipa noastră a adus puiul de urs din Cheile Vârghişului şi l-a predat personalului agenţiei. După ce a primit puiul de urs, acesta a fost transportat la Târgu Mureş, unde va fi supus unei serii de examinări medicale.”, se precizează pe pagina de Facebook a Salvamont Vlăhiţa.

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) Harghita, Demeter László, a declarat, pentru AGERPRES, că ursuleţul, o femelă de aproximativ patru luni, se afla într-un copac, de unde a fost luat de salvamontişti, urmând să fie îngrijit de veterinarii de la Vets4Wild, din Târgu Mureş, după care va ajunge la Centrul de Reabilitare a Urşilor Orfani din munţii Hăşmaş.

Potrivit Salvamont Vlăhița, puiul salvat şi transportat la Târgu Mureş nu este fratele celui care a decedat, „deoarece cei doi au fost găsiţi la o distanţă semnificativă unul de celălalt”.

Echipa Salvamont Vlăhiţa are 27 de membri voluntari care nu primesc niciun beneficiu financiar pentru serviciul lor, un singur salvamontist din zonă fiind angajat al Serviciul Public Salvamont şi Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy