Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Coliziune între un autoturism și un ATV. Trei infracțiuni sesizate de polițiștii harghiteni

La data de 21 mai 2023, în jurul orei 15:00, Poliția municipiului Odorheiu Secuiesc a fost sesizată, prin 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 13A.

„Din  primele cercetările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că un bărbat de 72 de ani, din localitatea Corund,  în timp ce conducea un autoturism dinspre Corund către Praid, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare fără a se asigura și a intrat în coliziune cu un vehicul de tip ATV, condus de un bărbat de 40 de ani, din județul Mureș.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, a conducătorului motociclului și a unei femei de 58 de ani, pasageră în autoturism.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero în ambele cazuri.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că bărbatul de 72 de ani nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, s-a mai constatat, de polițiștii deplasați la fața locului, faptul că conducătorul ATV-ului avea asupra sa o armă de vânătoare.
Verificările efectuate au evidențiat faptul că bărbatul deține permis de port armă ce se află în proces de reavizare, motiv pentru care arma găsită, 6 cartușe cu alice și 5 cartușe cu glonț, precum și un binoclu și un cuțit au fost ridicate de polițiști, pe bază de dovadă, până la clarificarea situației juridice.”, a informat IPJ Harghita.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului, fiind întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, și pentru tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condițiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.