Un sucevean care conducea un autoturism cu numere false şi plin cu ţigarete de contrabandă, reținut de poliţiştii harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 20 martie 2024, față de bărbatul de 43 de ani, din județul Suceava, în autoturismul căruia au fost depistate, la data de 19 martie 2024, aproximativ 250.000 de țigarete netimbrate, ce ar fi fost deținute în vederea comercializării și sume de bani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat la Judecătoria Toplița cu propunere legală.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Totodată polițiștii continuă cercetările și privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul cu numere false de înmatriculare și vătămare corporală din culpă.

******

La data de 19 martie 2024, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Borsec – Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat un bărbat de 43 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.15, dinspre comuna Corbu către Toplița.


Dat fiind faptul că bărbatul nu a respectat semnalele regulamentare de oprire efectuate de polițiști, continuându- și deplasarea, aceștia au procedat la urmărirea autoturismului.
După aproximativ 1 kilometru, conducătorul auto a pierdut controlul asupra vehiculului, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un indicator rutier și s-a oprit într-un mal de pământ.
După stabilirea identității conducătorului auto, polițiștii au efectuat verificări în urma cărora a rezultat faptul că autoturismul ar avea aplicate plăcuțe cu numere false de înmatriculare.
În urma controlului autoturismului au fost identificate 247.555 țigarete aparținând unor mărci cunoscute, netimbrate, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost deținute în vederea comercializării, suma de 1.018 lei și 300 de Euro.
Conducătorul auto a suferit vătămări corporale și a fost transportat la spital pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. – IPJ Harghita


Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” , ,,deținerea, de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea, pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate, sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 de litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 de litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri”, „contrabandă” și ,,vătămare corporală din culpă.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy