Un tânăr cercetător a decedat în timpul unei operații de rutină. Procurorii au deschis dosar penal

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Valeriu, un tânăr cercetător doctorand în vâstă de doar 28 de ani, a murit ieri, 15 martie, pe masa de operație, după anestezie, într-un spital din Vatra Dornei, județul Suceava.

Acesta era originar din Neamț și avea funcția de cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei. Intervenția chirurgicală nu ar fi trebuit să fie una deosebit de complicată, acesta fiind accidentat la un cot (fractură) în urma unui meci de fotbal.

Studiile liceale le-a făcut în Harghita. Tânărul fiind absolvent al Liceului Tehnologic Corbu,  promoția 2013.

Stopul cardio-respirator ar fi apărut imediat după efectuarea anesteziei generale. În ciuda manevrelor de resuscitare, tânărul nu a mai putut fi salvat. Mai multe informații relevante privind cauza decesului vor putea obținute după necropsie.

Condoleanțe familiei!

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În data de 15.03.2023 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei s-a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. (l) din Codul penal, reținându-se că în data de 15.03.2023, după administrarea anesteziei unui pacient din județul Neamț, internat în cadrul Spitalului Municipal Vatra Dornei, a intervenit decesul acestuia.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din 15.03.2023 s-a dispus începerea urmăririi penale IN REM pentru infracțiunea de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. (l) din Codul penal, dispunându-se efectuarea cercetărilor de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Suceava — Poliția Municipiului Vatra Dornei, Biroul de Investigații Criminale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy