Unitățile comerciale, în atenția polițiștilor harghiteni. Au fost aplicate amenzi în valoare de 27.500 de lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 27 mai 2021, în cadrul amplelor acţiuni iniţiate de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi derulate la nivel naţional, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a organizat activităţi specifice multiple la nivel local, pe raza întregului judeţ.

Una dintre cele mai importante direcţii de acţiune a fost dată de necesitatea protejării sănătăţii populaţiei şi protecţiei cetăţenilor faţă de ilegalităţile comise în mediul economic.

Astfel, au fost efectuate verificări la 18 societăți comerciale din diferite zone ale judeţului Harghita, respectiv Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Vlăhița și Toplița, privind respectarea legalităţii actelor de comerţ şi a altor acte normative incidente acestui domeniu.

De asemenea, activităţile poliţieneşti au vizat în continuare asigurarea respectării măsurilor sanitare de prevenire şi combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Ca urmare a ilegalităţilor de natură contravenţională pe care le-au constatat, poliţiştii de profil au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 27.500 de lei.

Totodată, a fost confiscată suma totală de 1.912 lei, deoarece nu a fost fiscalizată prin casa de marcat.

În ceea ce priveşte activitatea penală, a fost constatată o infracţiune de „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.

În acest sens, au fost confiscate 77 de articole de îmbrăcăminte, susceptibile de a fi contrafăcute, ce purtau etichete cu denumirile unor mărci renumite, în valoare totală de aproape 11.000 de lei.”, a transmis IPJ Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy