Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Urs rănit lângă stațiunea Băile Tușnad. Jandarmii au izolat zona

Astăzi, în jurul orei 09:30, prin intermediul SNUAU dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi a fost anunțat că în zona stațiunii Băile Tușnad s-ar afla un urs rănit. Din cele relatate de apelant a reieșit faptul că, ursul ar fi încercat să intre într-un hotel din stațiune și ca urmare a spargerii unui geam s-a rănit la unul dintre membre. Ulterior, animalul s-a îndreptat spre pădure, în apropierea traseului ce trece pe lângă Turnul Apor spre Lacul Sfânta Ana.

În zonă a fost trimisă imediat o patrulă de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, pentru identificarea zonei unde s-ar afla animalul rănit și pentru a evita punerea în pericol a celor aflați în imediata apropiere, fiind anunțate și celelalte autorități cu competențe în domeniu, respectiv Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Harghita, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Harghita și Asociațiile de Vânătoare Sfânta Ana și Băile Tușnad.

Momentan jandarmii asigură zona pentru a nu permite accesul turiștilor în aria unde se presupune că s-ar afla ursul rănit, precum și pentru a da posibilitatea specialiștilor de a căuta animalul vătămat.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *