Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ursul ucigaș de la Crișeni, va fi împușcat după obținerea autorizației de extragere

În cursul zilei de sâmbătă Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a fost informat prin telefon de către ministrul mediului Grațiela Gavrilescu că autorizația de extragere a ursului periculos care a rănit mortal în cursul zilei de vineri în bărbat de 35 de ani, va fi aprobată imediat după solicitarea făcută de către AJVPS Hubertus.

AJVPS Hubertus a mai solicitat extragerea exemplarului periculos, însă cererea nu a fost aprobată. Ministerul neagă că ar fi primit o astfel de solicitare. Solicitarea în cauză și refuzul despre care vorbim se regăsesc pe site-ul ministerului, însă se pare că au mai existat și alte situații. AJVPS Hubertus spune că în cursul zilei de luni va prezenta documentele în cauză prin care se refuză solicitările înaintate – afirmă Borboly Csaba.

Conform site-ului ministerului mediului, în cursul anului 2017 AJVPS Hubertus a înaintat patru solicitări de extragere, dintre acestea două au fost refuzate și în alte două cazuri s-a decis relocarea exemplarelor de urs. Nu s-a aprobat nici o autorizație de extragere. În cursul anului trecut AJVPS Hubertus a înaintat o solicitare de extragere, și aceasta fiind refuzată.

În situațiile de o asemenea gravitate ministerul nu ar trebui să se apere, ci să aibă o atitudine proactivă în vederea soluționării problemei. În continuare solicităm efectuarea unei anchete interne în cadrul ministerului care să verifice modul în care s-a acționat în cazul județului Harghita – a adăugat președintele consiliului județean.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.